Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Hoera, de bietjes uit de kas zijn klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn zo zacht dat je ze zelfs rauw zou kunnen eten, ik koos voor een leuke combinatie van het blad en de biet. Jazeker, het blad kun je ook prima eten, het is gewoon familie van spinazie en zo kun je het ook bereiden! Simpel met een beetje feta, veel hebben deze bietjes niet nodig. Lekker met gebakken aardappels bijvoorbeeld.

Ingrediënten

1 bos bieten met loof, 2 à 3 teentjes knoflook, olijfolie, 150 g feta, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 15-20 min. gaar. Het is lekker als nog wat bite aanzit, dus niet te lang. Deze jonge bieten kan je zelfs rauw eten! Laat ze wat afkoelen. Was het loof van de bietjes en snijd steeltjes en blad in stukjes. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te wrijven. Snijd de bieten in stukjes en de feta in blokjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de steeltjes toe en een snufje zout en bak heel kort, daarna voeg je ook het blad toe. Wanneer dit begint te slinken voeg je de blokjes biet toe. Warm alles goed door en bestrooi met de fetablokjes en serveer.