Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wat groeien de bieten toch goed dit jaar! Als het blad mooi is, is het zonde  om niet te eten, je kunt het gewoon stoven als spinazie, want daar is het familie van. En dan doen we er heel simpel nog een beetje feta bij, meer hebben deze bietjes niet nodig. Lekker met gebakken aardappels bijvoorbeeld.

Ingrediënten

1 bos bieten met loof, 2 à 3 teentjes knoflook, olijfolie, 150 g feta, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 15-20 min. gaar. Het is lekker als nog wat bite aanzit, dus niet te lang. Deze jonge bieten kan je zelfs rauw eten! Laat ze wat afkoelen. Was het loof van de bietjes en snijd steeltjes en blad in stukjes. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te wrijven. Snijd de bieten in stukjes en de feta in blokjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de steeltjes toe en een snufje zout en bak heel kort, daarna voeg je ook het blad toe. Wanneer dit begint te slinken voeg je de blokjes biet toe. Warm alles goed door en bestrooi met de fetablokjes en serveer.