Bosbietjes met sinaasappel en rucola

bosbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum
Bekijk het recept

Kruidige wortels met dille

Kruidige wortels met dille en zonnebloempitjes

Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met…

Bekijk het recept

Voor dit recept gebruik je de bietjes en het loof.

Ingrediënten

1 bos bietjes met loof;
1 ui, gesneden;
sap van ½ citroen;
een scheutje olie;
eventueel 1 sinaasappel in stukjes;
peper en zout;
handje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in dunne reepjes. De bietjes snijd je in kleine blokjes, je hoeft deze verse bieten niet persé te schillen. Bak de bietjes een paar min samen met de ui in een scheut olie. Voeg daarna het gesneden bietenloof, citroensap, eventueel de stukjes sinaasappel, peper en zout toe en laat 5 min zachtjes stoven. Garneer met verse rucola.