Bospeen met verveine

bospeen met verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Verveine is in de Franse keuken behalve een geliefde ‘infusion’ (ofwel kruidenthee) ook een keukenkruid om desserts mee te maken, mee te bakken, maar ook in hartige gerechten te gebruiken. Op de site vind je inmiddels een aantal recepten, deze week combineerde ik bospeen met verveine en dat bleek zomers lekker!

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • handje verse verveine blaadjes
  • 60 ml olijfolie
  • sap en rasp van een halve citroen (of iets minder sap)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het groen van de peentjes, laat eventueel voor het mooie een klein stukje groen zitten, snijd de wortelpuntjes bij. Boen de wortels schoon en snijd behoedzaam met een scherp mes de dikkere wortels in de lengte doormidden. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de wortels beetgaar. Verwarm vast de oven voor op 180°C. Was een paar takjes verveine en pluk de blaadjes van de steel. Mix met een blender of bakje van de staafmixer de verveine blaadjes, olijfolie wat citroensap en raspen een snufje zout tot een mooi mengsel (heb je geen blender, hak dan de verveine zo fijn als je kunt).Giet de wortels af en schik ze in een ovenschaal. Bestrijk met de verveine-olie en bak nog 10 min. in een de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK