Bospeen met verveine

bospeen met verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Verveine is in de Franse keuken behalve een geliefde ‘infusion’ (ofwel kruidenthee) ook een keukenkruid om desserts mee te maken, mee te bakken, maar ook in hartige gerechten te gebruiken. Op de site vind je inmiddels een aantal recepten, deze week combineerde ik bospeen met verveine en dat bleek zomers lekker!

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • handje verse verveine blaadjes
  • 60 ml olijfolie
  • sap en rasp van een halve citroen (of iets minder sap)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het groen van de peentjes, laat eventueel voor het mooie een klein stukje groen zitten, snijd de wortelpuntjes bij. Boen de wortels schoon en snijd behoedzaam met een scherp mes de dikkere wortels in de lengte doormidden. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de wortels beetgaar. Verwarm vast de oven voor op 180°C. Was een paar takjes verveine en pluk de blaadjes van de steel. Mix met een blender of bakje van de staafmixer de verveine blaadjes, olijfolie wat citroensap en raspen een snufje zout tot een mooi mengsel (heb je geen blender, hak dan de verveine zo fijn als je kunt).Giet de wortels af en schik ze in een ovenschaal. Bestrijk met de verveine-olie en bak nog 10 min. in een de oven.