Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van het jaar best een goed idee. Gemberthee is namelijk fantastisch als je verkouden bent of als je je vertering wilt ondersteunen. Ook helpt het bij een gestreste gemoedstoestand, hoofd- en spierpijn en ochtendmisselijkheid of reisziekte. Je zou bijna vergeten dat je er ook prachtig mee kan koken, daarom ging ik deze week helemaal los met gember in de peertjes, de pompoentaart, wortelspread…. overal kan gember in! Ja, ook heerlijk met broccoli. Supersimpel en niet zo scherp als je denkt dat het gaat worden, de sojasaus geeft mooi tegenwicht. Gemberpoeder is geen goed vervanger, dat heeft echt een andere smaak. Vers, dat moet het zijn!

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 1 stukje verse gember (duimgroot)
  • 3 à 4 el  sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng vast water in je stoompan aan de kook. Maak de broccoli schoon: snijd de roosjes van de stonk en was deze. De stronk kan geschild prima mee doen, je hoeft alleen een stukje van de onderkant weg te snijden. De roosjes snijd je in niet te dunne plakjes. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Doe de sesamzaadjes erin en rooster ze 3-4 min. of tot ze goudbruin zijn en zet apart. Stoom de broccoli beetgaar in het stoommandje, ongeveer 5 min. Rasp de gember met een fijne rasp boven een mengkom. Voeg de sojasaus en olijfolie toe en roer goed door. Meng de warme broccoli met de dressing,  bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pittige spitskool met falafel en yoghurtsaus

Een beetje bleek, maar stiekem heel smaakvol

Bekijk het recept

Romige wortels uit de oven

Feestelijk en makkelijk te maken

Bekijk het recept