Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van het jaar best een goed idee. Gemberthee is namelijk fantastisch als je verkouden bent of als je je vertering wilt ondersteunen. Ook helpt het bij een gestreste gemoedstoestand, hoofd- en spierpijn en ochtendmisselijkheid of reisziekte. Je zou bijna vergeten dat je er ook prachtig mee kan koken, daarom ging ik deze week helemaal los met gember in de peertjes, de pompoentaart, wortelspread…. overal kan gember in! Ja, ook heerlijk met broccoli. Supersimpel en niet zo scherp als je denkt dat het gaat worden, de sojasaus geeft mooi tegenwicht. Gemberpoeder is geen goed vervanger, dat heeft echt een andere smaak. Vers, dat moet het zijn!

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 1 stukje verse gember (duimgroot)
  • 3 à 4 el  sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng vast water in je stoompan aan de kook. Maak de broccoli schoon: snijd de roosjes van de stonk en was deze. De stronk kan geschild prima mee doen, je hoeft alleen een stukje van de onderkant weg te snijden. De roosjes snijd je in niet te dunne plakjes. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Doe de sesamzaadjes erin en rooster ze 3-4 min. of tot ze goudbruin zijn en zet apart. Stoom de broccoli beetgaar in het stoommandje, ongeveer 5 min. Rasp de gember met een fijne rasp boven een mengkom. Voeg de sojasaus en olijfolie toe en roer goed door. Meng de warme broccoli met de dressing,  bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel salade met komkommer en wortel

Hollandse blaadjes met een Oosterse smaak

Bekijk het recept

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Een nieuwe twist voor vertrouwde groente

Bekijk het recept