Courgette-wortel beignets

wortelcourgette

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 courgette;
3 wortels;
1 kop kikkererwtenmeel (ongeveer 100 g);
1 dessertlepel gehakte dille of koriander;
1 hand vol peterselie, fijn gesneden;
peper & zout;
olie om te frituren

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de wortel en courgette grof. Geef ze ruim zout en wat peper, meng de kruiden erdoor en meng met zoveel kikkererwtenmeel dat je, al knedend, er makkelijk een kroketje van kan kneden. Knijp telkens een handjevol tot een ei-vorm en frituur ze met 3-4 tegelijk in een frituurpan of laagje olie in de koekenpan.

Lekker met een yoghurtsausje.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK