Courgettesalade à la Alastair

Courgettesalade à la Alastair

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Dit jaar geen lange Frankrijk vakantie voor ons. De zon scheen ook hier volop, dus we hadden toch regelmatig een Frankrijk gevoel. Deze salade leerde ik van onze favoriete camping-eigenaren, die er (helaas voor veel mensen, maar niet voor hunzelf) mee opgehouden zijn.  Op een camping-etentje brachten zij eens deze heerlijke, simpele courgettesalade mee, die ik nu graag doorgeef. Lekker op warme dagen, maar ook perfect als frisse tegenhanger bij bijvoorbeeld gebakken aardappels of iets anders vettigs.  In plaats van augurk kan je ook kappertjes of zwarte olijven gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 à 2 courgettes
  • 4-5 sliertjes ansjovis
  • 5 zure augurkjes
  • 3 el wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de courgette en snijd in zo dun mogelijke plakken. Doe ze in een salade kom, bestrooi met een beetje zout en hussel om. Laat even 5 min staan. Snijd de ansjovisjes en augurken in stukjes en voeg ze toe aan de courgette. Voeg ook wat olie van de ansjovis toe en wat lepels azijn. Nog een beetje peper en je salade is klaar!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK