Courgettesoufflé

courgettesouffle

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Ingrediënten

400 gr courgette
3 eieren
1 kleine ui
2 el kwark (dikke yoghurt kan ook, roomkaas ook)
1 el citroenrasp
1 flinke el
verse koriander (of 1 el gedroogde dragon, of kies een ander kruid, basilicum of peterselie)
p&z
scheutje olie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Was de courgette, snijd bovenkant af en rasp hem op de grove kant van de rasp. Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet 10 min. het vocht er uit trekken.

Pel de ui, snipper hem fijn en fruit hem zacht in een klein beetje olie.

Splits de eieren, zorg dat de kom voor de eiwitten brandschoon is (maak hem vetvrij met wat citroensap en een keukenpapiertje). Meng de eigelen met de kwark, citroenrasp, gehakte koriander en de zacht gebakken uitjes.

Druk het vocht uit de courgette en meng dit er ook door. Geef het wat peper.

Sla de eiwitten stijf en spatel die rustig door het courgette mengsel. Vet een ondiepe schaal in en stort daar het mengsel in.

Bak het in ongeveer 30 min. tot het stevig is en een beetje kleur krijgt.

Lekker met brood, met rijst of met gierst.