Curry van pastinaak met kidneybonen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets…
Bekijk het receptPastinaak is een bijzondere groente, met een best uitgesproken smaak. In deze curry komt de zoete smaak goed naar voren en wij vonden de combinatie met de kruiden erg geslaagd. De kinderen vonden het helaas minder lekker, voor hen had ik misschien beter het gewoon standaard met aardappels en rozemarijn en knoflook uit de oven kunnen maken. Zucht. Ik blijf het proberen en gelukkig proeven mijn kinderen ALTIJD. Maar ja, iets lekker vinden kan je nu eenmaal niet niet sturen.
Ingrediënten
4 flinke pastinaken (700 g); 2 uien; 3 tenen knoflook; stukje gember, ongeveer 1 tl fijngehakt; 1 blikje (400 g) kidneybonen; 1 blikje gepelde tomatenstukjes (400 g); 1 scheut olie; ½ tl komijnzaad; ½ tl venkelzaad; 1 tl paprikapoeder; ½ tl geelwortel; ½-1 tl garam masala; p&z; scheutje water; gehakte koriander.
Bereiding
Snijd onder- en bovenkant van de pastinaken en schil ze met een dunschiller. Snijd in stukjes. Zet ze met wat water op het vuur en kook 5 min., giet daarna af. Intussen pel je uien en knoflook en schil je de gember. Snipper de ui en hak knoflook en gember fijn. Bak in een scheut olie de komijn- en venkelzaadjes een paar min. en voeg dan de uien toe en bak ze goudkleurig. Voeg de gember en knoflook toe, een snufje zout en de tomaten uit blik. Voeg ook het paprikapoeder, geelwortel de massala toe. Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken. Wanneer de tomatensaus suddert, voeg je de bijna zachte pastinaak en de kidneybonen toe. Misschien moet er ook nog een scheutje water bij. Warm even door en proef voor p&z en misschien nog wat massala. Hak het korianderblad en strooi dat op het bord erover. Lekker met rijst!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »