Curry van biet en champignon

curry van bosbiet, linzen en champignons met rijst geserveerd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesmoorde koolrabi met salie

Alweer zo’n lekker simpel recept

Bekijk het recept

Gevulde padronpepers

Niet zo heet als het er uit ziet

Bekijk het recept

Bosbieten en champignons samen, zou dat kunnen?  Ik vond verschillende gerechten met een dergelijke combinatie en probeerde deze curry.  Ook al lijkt de combinatie misschien wat gek, maar ik probeer graag nieuwe dingen uit! Heel lekker met volle rijst. Voor mensen die niet zo van het zoete van bieten houden is het gerecht misschien aan de zoete kant, dan zou ik eerder een lekkere bietensalade maken, ook heel lekker.

Ingrediënten

  • 1 bos bieten
  • 1 bakje champignons
  • 15 g (½ duim groot) gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pepertje
  • kokosolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • stukje santen
  • 75 g rode linzen
  • 1 blik gehakte tomaten

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten of halveer ze, maak ze niet te klein. Snijd het loof van de bieten en schil de bieten. Snijd ze daarna in kleine dobbelsteentjes,   ongeveer 1×1 cm. Schil de gember en hak zo fijn als je kunt. Pel de knoflook en hal fijn. Maak het pepertje schoon en hak fijn, ik gebruikte maar een kwart, de gember is ook al pittig. Verwarm 2 el kokosolie in een ruime pan en bak se champignons tot ze gaan zweten. Voeg het mosterdzaad, komijnzaad, de gember en knoflook toe en bak een paar min. Het mosterdzaad kan gaan knappen, die dan vlug de bietjes erbij en de rode linzen (altijd even controleren op steentjes!). Voeg het blik tomaten toe en vul het blik met water en kiep dat er ook bij. Voeg een stukje santen toe en geef wat p&z. Stoof 15 min. en controleer dan of de bietenblokjes al bijna gaar zijn. Roer af en toe. Was intussen het bietenloof en snijd het blad en de steeltjes fijn. Voeg dit de laatste minuten toe aan de curry. Lekker met volle rijst.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK