Dille-citroen saus

dille-citroensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Een sausje doet soms wonderen. Gewoon gekookte boontjes worden opeens super chic met deze frisse dille-citroensaus. En hij is beslist niet moeilijk te maken!  Ook lekker op gebakken vis, bij aardappels en rijst, op bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

200 ml room (slagroom of een plantaardige room),  geraspte citroenschil van een citroen (± 1 el), 2 el roomboter, sap van een halve citroen, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte dille, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe de room met de citroenschil in de pan, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Maak op smaak met p&z. Vlak voor het opdienen roer je de dille erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel salade met komkommer en wortel

Hollandse blaadjes met een Oosterse smaak

Bekijk het recept

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Salade met bloemkool, kikkererwten en avocado

Een nieuwe twist voor vertrouwde groente

Bekijk het recept