Dille-citroen saus

dille-citroensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Een sausje doet soms wonderen. Gewoon gekookte boontjes worden opeens super chic met deze frisse dille-citroensaus. En hij is beslist niet moeilijk te maken!  Ook lekker op gebakken vis, bij aardappels en rijst, op bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

200 ml room (slagroom of een plantaardige room),  geraspte citroenschil van een citroen (± 1 el), 2 el roomboter, sap van een halve citroen, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte dille, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe de room met de citroenschil in de pan, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Maak op smaak met p&z. Vlak voor het opdienen roer je de dille erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Noedels met rode kool

Jawel, rode kool is een zomergroente!

Bekijk het recept

Gevulde zappho

Met bleekselderij, ei, kaas en peper

Bekijk het recept