Frisse salade van winterpostelein

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…
Bekijk het receptTraditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…
Bekijk het receptWinterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.
Ingrediënten
- 1 zakje winterpostelein
- 1 sinaasappel
- handje walnoten of hazelnoten
- voor de dressing:
- 5 el olijfolie
- 1 tl zachte honing
- 2 el azijn
- ½ tl mosterd
- p&z
Bereiding
Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 401
- Volgende »