Frittata van courgette en basilicum

2623 courgette

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Courgettes zijn zo heerlijk veelzijdig! Met de basilicum erbij kreeg ik zin in een snelle en makkelijke frittata, die je ook prima mee kan nemen op naar een picknick of iets dergelijks. Uiteraard kun je deze frittatta verrijken met stukjes kaas, olijven of lekkere pijnboompitjes, maar zo heel eenvoudig smaakt hij ook al prima. Wij aten er ‘kritharaki’ bij: een soort Griekse risotto, die je maakt van orzo, maar gewone risottorijst kan ook. Dat was een erg lekkere combinatie!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 3 eieren
  • 2 el yoghurt
  • grote handvol basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 36 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Zet de oven aan op 200°C. Vet een grote ronde ovenschaal in met wat olie. Was de courgette, snijd de steelaanzet er af en snijd in gelijke plakjes. Doe in de ovenschaal en besprenkel met wat olie en bestrooi met wat p&z. Schuif voor 15 min. in de hete oven, schep halverwege een keer om. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en wat p&z. Was de basilicumblaadjes en scheur of snijd ze in grove repen. Strooi de basilicum over de courgette en get daar het ei mengsel over. Bak 10- 15 min i n de oven, tot het ei is gestold. Warm lekker, maar koud ook!