Gebakken bloemkool met linzen

Gebakken bloemkool met linzen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Andijviesalade met sinaasappel en walnotenolie

Deze salade kan ook met witlof gemaakt, de noten en de lekkere notenolie geven iets bijzonders!

Bekijk het recept

Bloemkool geroosterd uit de oven, dat is een heel lekkere variant op deze prachtige oer-Hollandse groente! In plaats van linzen kun je ook kikkererwten gebruiken, je kunt natuurlijk ook alleen de bloemkool maken en sla en peulvruchten achterwege laten. Heb je geen oven, dan bak je op zacht vuur de bloemkool in een grote koekenpan.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 1 blikje linzen, 1 pakje fetakaas, 2 tenen knoflook, puntje chilipoeder of paprika, 1 tl gemalen komijn, p&z, olie, half kropje sla, koriander of peterselie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakjes, de stronk kan ook gewoon mee. Je kan grote plakken snijden, maar ook wat kleinere, wat je wilt. Sprenkel er olijfolie over, wat p&z en wat chilipoeder. Kruimel er de helft van de feta over en bak 10 min. in de oven. Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Pers er de 2 tenen knoflook boven uit en bak even mee. Doe de uitgelekte linzen erbij en maak op smaak met komijn en p&z. Warm goed door en zet even apart. Was de sla, schud droog en scheur in stukjes. Meng de sla met de wat afgekoelde bloemkool en linzen en bestrooi met wat gehakte peterselie of koriander en de rest van de feta.