Knolselderijsalade met appel

Print Friendly, PDF & Email

Knolselderijsalade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept

Knolselderij een wintergroente? In deze frisse salade niet hoor!

Ingrediënten

½ knolselderij, 2 frisse appels, 75 g walnoten, handvol peterselie, voor de dressing: 1 el appelciderazijn, 1 sjalot, 2 tl Franse mosterd, geraspte schil en sap van ½ citroen, 2 tl vloeibare honing, 85 ml olijf- of notenolie, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het sjalotje fijn en meng met de azijn, 2 el citroensap; mosterd en honing in de keukenmachine. Voeg terwijl het draait de olie in een dun straaltje toe. Maak op smaak met p&z en eventueel meer citroensap. Rooster de  walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat ze afkoelen op een bordje. Haf ze grof. Verwijder klokhuizen uit de appels en snijd in dunne partjes. Besprenkel licht met wat citroensap. Schil de knolselderij en rasp of snijd in heel dunne sliertjes. Hussel meteen om, samen met de appels en zoveel dressing dat de salade er licht mee is bedekt. Bestrooi met gehakte peterselie, walnoten en citroenrasp en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept