Knolselderijsalade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het lijkt wel een restaurant maaltijd!
Bekijk het receptHet asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 325
- Volgende »
Knolselderij een wintergroente? In deze frisse salade niet hoor!
Ingrediënten
½ knolselderij, 2 frisse appels, 75 g walnoten, handvol peterselie, voor de dressing: 1 el appelciderazijn, 1 sjalot, 2 tl Franse mosterd, geraspte schil en sap van ½ citroen, 2 tl vloeibare honing, 85 ml olijf- of notenolie, p&z
Bereiding
Snijd het sjalotje fijn en meng met de azijn, 2 el citroensap; mosterd en honing in de keukenmachine. Voeg terwijl het draait de olie in een dun straaltje toe. Maak op smaak met p&z en eventueel meer citroensap. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat ze afkoelen op een bordje. Haf ze grof. Verwijder klokhuizen uit de appels en snijd in dunne partjes. Besprenkel licht met wat citroensap. Schil de knolselderij en rasp of snijd in heel dunne sliertjes. Hussel meteen om, samen met de appels en zoveel dressing dat de salade er licht mee is bedekt. Bestrooi met gehakte peterselie, walnoten en citroenrasp en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het lijkt wel een restaurant maaltijd!
Bekijk het receptHet asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 325
- Volgende »