Knolselderijsalade met appel

Print Friendly, PDF & Email

Knolselderijsalade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Knolselderij een wintergroente? In deze frisse salade niet hoor!

Ingrediënten

½ knolselderij, 2 frisse appels, 75 g walnoten, handvol peterselie, voor de dressing: 1 el appelciderazijn, 1 sjalot, 2 tl Franse mosterd, geraspte schil en sap van ½ citroen, 2 tl vloeibare honing, 85 ml olijf- of notenolie, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het sjalotje fijn en meng met de azijn, 2 el citroensap; mosterd en honing in de keukenmachine. Voeg terwijl het draait de olie in een dun straaltje toe. Maak op smaak met p&z en eventueel meer citroensap. Rooster de  walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat ze afkoelen op een bordje. Haf ze grof. Verwijder klokhuizen uit de appels en snijd in dunne partjes. Besprenkel licht met wat citroensap. Schil de knolselderij en rasp of snijd in heel dunne sliertjes. Hussel meteen om, samen met de appels en zoveel dressing dat de salade er licht mee is bedekt. Bestrooi met gehakte peterselie, walnoten en citroenrasp en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept