Knolselderijsalade

Print Friendly, PDF & Email

Knolselderijsalade met mosterd en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Je kent vast die bakjes vette ‘selderiesalade’ wel, die je kan serveren op een toastje. Deze variant is een stuk gezonder en lekkerder ook. Hij is super simpel en zou niet misstaan op een leuk buffet. Maar gewoon, doordeweeks, als salade, of op een broodje als lunch, dat kan natuurlijk ook. Vind je de geraspte knolselderij rauw te sterk van smaak, dan kun je ook dunne reepjes snijden en die even kort blancheren.

Nico’s wijntip

Pinot Grigio ‘Senza Solfiti’ 2017 – Giol

Een fijne Italiaan, zonder sulfiet. Pinot Grigio ‘Senza Solfiti’ 2017 is afkomstig van Giol, het oudst nog bestaande wijnbedrijf van Italie. Eigenaar Vittorio cararo is een hygiëne freak en maakt in smetteloos schone wijn maak ruimten heerlijke, droge ‘vin naturel’ uit de pinot grigio druif.

Ingrediënten

1 kleine knolselderij, 5o g walnoten, 1 tl mosterd, 150 g yoghurt, 2 el olijfolie, p&z, citroensap naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de saus, in een ruime kom. Roer de mosterd los met een flinke kneep citroensap. Roer de yoghurt en olie erdoor en voeg naar smaak p&z toe. Schil de knolselderij en rasp met een grove rasp. Meng met de dressing, laat even staan, proef dan of je er nog citroensap bij wilt. Hak de nootjes fijn en roer die erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK