Spinazie en knolselderijsaus met kurkuma

spinazie met knolselderijsaus met kurkuma

geschreven door Kievit op 28 oktober 2017

Ben jij of zijn je kinderen niet enorme fans van knolselderij, dan is deze mooie gele saus een goede manier om toch wat naar binnen te lepelen. Ik sneed het in blokjes, maar je zou het ook kunnen raspen, of op het eind pureren tot een gladde saus. En als je er ook nog stukjes tofu of wat lekkere vis of biologisch kippenvlees in laat garen, wordt het helemaal een topper!

Dit heb je nodig:
900 gr spinazie; paar plakken knolselderij (ong. 300 gr); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 2 stukjes kurkuma; 2 tl oregano; 2 el olijfolie; 1 pakje sojaroom; p&z.

Zo doe je het:
Pel en snipper de ui en fruit glazig in een ruime pan in wat olie. Snijd een paar plakken van de knolselderij, schil ze en snijd ze in blokjes. Voeg ze bij de uien. Pel de knoflooktenen en hak ze in stukjes. Schil de kurkuma en hak fijn. Voeg beide toe aan de knolselderij, samen met 2 tl oregano. Laat op laag vuur zachtjes stoven. Kook intussen ook pasta of rijst, of wat je er straks bij wilt eten. Maak de spinazie schoon en hak grof. Voeg het pakje room toe aan de knolselderij en wat p&z. Laat met een deksel op de pan rustig pruttelen. Als je wilt, kun je nu de tofublokjes, stukjes biologische kipfilet of wat vis gaar laten worden. Misschien moet je er halverwege nog een scheut water aan toevoegen, houd het goed in de gaten. Stoof ondertussen in een andere pan de spinazie gaar, ik doe het altijd in gedeelten in de wok, dat gaat heel snel. Serveer de spinazie op de pasta en schep daarop een schep mooie gele saus.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!