Spinazie en knolselderijsaus met kurkuma

Print Friendly, PDF & Email

spinazie met knolselderijsaus met kurkuma

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ben jij of zijn je kinderen niet enorme fans van knolselderij, dan is deze mooie gele saus een goede manier om toch wat naar binnen te lepelen. Ik sneed het in blokjes, maar je zou het ook kunnen raspen, of op het eind pureren tot een gladde saus. En als je er ook nog stukjes tofu of wat lekkere vis of biologisch kippenvlees in laat garen, wordt het helemaal een topper!

Jawel, we zitten tussen zomer en winter in en dat betekent ook nog af en toe wintergroenten eten!  Zo aan het eind van het seizoen ben je misschien een beetje uitgekeken op knolselderij, dan is het tijd voor iets nieuws dus! Het is niet meer echt tijd voor gerechten uit de oven, stamppotten of stevige soepen, daarom vermommen we de knolselderij in een mooie gele saus! Ik sneed het in blokjes, maar je zou het ook kunnen raspen, of op het eind pureren tot een gladde saus. En als je er ook nog stukjes tofu of wat lekkere vis of biologisch kippenvlees in laat garen, wordt het helemaal een topper!

Ingrediënten

900 g spinazie,  paar plakken knolselderij (ongeveer 300 g), 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 2 stukjes kurkuma, 2 tl oregano, 2 el olijfolie, 1 pakje sojaroom, p&z, eventueel een blokje tofu – wat biologische kip of witvis

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en fruit glazig in een ruime pan in wat olie. Snijd een paar plakken van de knolselderij, schil ze en snijd ze in tamelijk kleine blokjes. Voeg ze bij de uien. Pel de knoflooktenen en hak ze in stukjes. Schil de kurkuma en hak fijn. Voeg beide toe aan de knolselderij, samen met 2 tl oregano. Laat op laag vuur zachtjes stoven. Kook intussen ook pasta of rijst, of wat je er straks bij wilt eten. Maak de spinazie schoon en hak grof. Voeg het pakje room toe aan de knolselderij en wat p&z. Laat met een deksel op de pan rustig pruttelen. Als je wilt, kun je nu de tofublokjes, stukjes biologische kipfilet of wat vis gaar laten worden. Je kunt ook de saus pureren en je eiwitbron in een aparte pan bakken, als je bijvoorbeeld van wat meer textuurvariatie houdt op je bord. Misschien moet je er halverwege nog een scheut water aan de knolselderij toevoegen, houd het goed in de gaten. Stoof ondertussen in een andere pan de spinazie gaar, ik doe het altijd in gedeelten in de wok, dat gaat heel snel. Serveer de spinazie op de pasta, schep daarop een schep mooie gele saus  en dan nog je gebakken tofublokjes of wat het ook maar geworden is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK