Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is, met alleen mosterd. Ingewikkelder, met een deegje, kan trouwens ook. Natuurlijk snijd je hem pas aan tafel aan, met je grote mes en vleesvork!

Ingrediënten

1 bloemkool (of romanesco), 150 g (Griekse) yoghurt, 150 g geraspte oude kaas, snufje paprikapoeder, p&z

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng een ketel met water aan de kook. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd de stam zo kort mogelijk af. Doe de bloemkool in een pan en giet het kokende water erbij. Breng het water weer aan de kook en kook de bloemkool 8-10 min. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af en laat hem 10 min. afkoelen. Dep hem vervolgens droog en leg de bloemkool in een ovenschaal. Meng de yoghurt met de kaas en breng op smaak met paprikapoeder en p&z. Smeer het yoghurtmengsel op de bloemkool en schuif de schaal in de oven. Laat zo’n 30 min. bakken. De kaas moet mooi goudbruin worden, de gaarheid controleer je zoo voorzichtig een scherp mes in de bloemkool te steken. . Pas de temperatuur van de oven aan als het te snel of niet snel genoeg gaat. Serveer hem in zijn geheel en snijd hem aan tafel aan.