Gebakken bloemkool uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptArtisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…
Bekijk het receptDat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is, met alleen mosterd. Ingewikkelder, met een deegje, kan trouwens ook. Natuurlijk snijd je hem pas aan tafel aan, met je grote mes en vleesvork!
Ingrediënten
1 bloemkool (of romanesco), 150 g (Griekse) yoghurt, 150 g geraspte oude kaas, snufje paprikapoeder, p&z
Bereiding
Breng een ketel met water aan de kook. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd de stam zo kort mogelijk af. Doe de bloemkool in een pan en giet het kokende water erbij. Breng het water weer aan de kook en kook de bloemkool 8-10 min. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af en laat hem 10 min. afkoelen. Dep hem vervolgens droog en leg de bloemkool in een ovenschaal. Meng de yoghurt met de kaas en breng op smaak met paprikapoeder en p&z. Smeer het yoghurtmengsel op de bloemkool en schuif de schaal in de oven. Laat zo’n 30 min. bakken. De kaas moet mooi goudbruin worden, de gaarheid controleer je zoo voorzichtig een scherp mes in de bloemkool te steken. . Pas de temperatuur van de oven aan als het te snel of niet snel genoeg gaat. Serveer hem in zijn geheel en snijd hem aan tafel aan.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »