Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is, met alleen mosterd. Ingewikkelder, met een deegje, kan trouwens ook. Natuurlijk snijd je hem pas aan tafel aan, met je grote mes en vleesvork!

Ingrediënten

1 bloemkool (of romanesco), 150 g (Griekse) yoghurt, 150 g geraspte oude kaas, snufje paprikapoeder, p&z

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng een ketel met water aan de kook. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd de stam zo kort mogelijk af. Doe de bloemkool in een pan en giet het kokende water erbij. Breng het water weer aan de kook en kook de bloemkool 8-10 min. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af en laat hem 10 min. afkoelen. Dep hem vervolgens droog en leg de bloemkool in een ovenschaal. Meng de yoghurt met de kaas en breng op smaak met paprikapoeder en p&z. Smeer het yoghurtmengsel op de bloemkool en schuif de schaal in de oven. Laat zo’n 30 min. bakken. De kaas moet mooi goudbruin worden, de gaarheid controleer je zoo voorzichtig een scherp mes in de bloemkool te steken. . Pas de temperatuur van de oven aan als het te snel of niet snel genoeg gaat. Serveer hem in zijn geheel en snijd hem aan tafel aan.