Gebakken savooie kool met paprika en jeneverbessen

savooie kool met paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 savooiekool
1 rode paprika
1 el sesamzaad
1 el jeneverbessen
2 tenen knoflook
2 el arachide- of zonnebloemolie
2 tl sesamolie
1 el verse gesneden gemberwortel
1 el vloeibare honing
scheutje zoute sojasaus
peper & zout
1 rode Spaanse peper (optioneel)
verse koriander (optioneel)

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Spoel de kool af onder de kraan en snijd hem in vieren. Verwijder de harde kern en de dikke nerven uit de bladeren. Snijd de bladeren in fijne reepjes met een goed scherp mes. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder zaadjes uit de peper als je hem gebruikt en snijd in dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een droge pan en laat afkoelen op een bord. Kneus de jeneverbessen met de knoflook en wat zeezout in een vijzel.

Verhit 1 el olie in een wok of grote koekenpan en bak, als je die gebruikt, de Spaanse peper 1 min. op matig vuur. Schep hem dan uit de pan, voeg nog 1 el olie en de sesamolie toe aan de pan en bak de kool, jeneverbessen en knoflook op een iets hogere vlam. Bak 5 min. en schep af en toe om.

Snijd intussen de gember heel fijn en was de paprika, snijd steel en zaadlijsten weg en snijd in mooie reepjes. Voeg de gember, paprika, honing en een scheutje zoute sojasaus toe en bak nog een paar min. Het is lekker als de kool nog een beetje knapperig is. Strooi tot slot de sesamzaadjes er over.

Lekker met wat gehakte verse koriander erover, bij rijst of mie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK