Winterposteleinsalade met dadels en avocado

Print Friendly, PDF & Email

winterposteleinsalade met dadels en avocado

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hoera, er is weer winterpostelein! Dit dappere plantje brengt ons in het najaar en vroeg in het voorjaar fijne frisse groenheid van eigen bodem! Deze salade is heel eenvoudig, maar toch chic. Wil je minder chic, vervang gerust de dadels door stukjes appel, of wat schijfjes heel dun gesneden wortel en de avocado door een gekookt eitje en

Ingrediënten

150 gr winterpostelein; 1 rijpe avocado; 100 gr dadels; 2 el zonnebloempitten; 2 el olijf- of zonnebloemolie; 1 el citroensap + een beetje; 1 tl mosterd; p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de postelein grondig, haal lelijke blaadjes er uit en snijd eventuele wortelstukjes er af. Rooster de pitten in een droge pan tot ze kleuren en laat ze dan afkoelen op een bord. Let op, dit gaat best snel. Maak in een slakom de dressing van olie,  citroensap, mosterd en p&z. Halveer en ontpit de dadels, en snijd ze in stukjes. Snijd de avocado doormidden en wip de pit er uit. Kerf dan de schil aan de buitenkant nog eens overlangs in en trek het er af. Snijd de beide helften in blokje en knijp er een klein beetje citroensap over. Meng de postelein in de slakom met de dressing, dadels en avocadoblokjes en strooi tot slot de pitjes erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK