Gefrituurde koolraap met Hottie-mayonaise

koolraapfriet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

In de kas van Peter Boer in Zwijndrecht groeien allerlei lekkere blaadjes die in de Kievit-pakketten gaan. Peter teelt ook al jaren allerlei soorten pepers, die je ook zo af en toe in het pakket tegenkomt. Sita Danser weet wel raad met al die prachtige variëteiten aan pepers, tomaten en paprika’s. Ze maakt er sinds 2004 eerlijke, ambachtelijke sambals van. Geen conserveringsmiddelen, geen rare kleur-geur of smaakstoffen, alles puur natuur biologisch.

In 2004 begon ze, gewoon in haar eigen keuken en inmiddels draait er een klein fabriekje om al die lekkere sambals te maken. Haar passie voor haar sambals is al die jaren onverminderd vurig gebleven. Sita is ook duurzaam in haar werkwijze, ze werkt al tien jaar met dezelfde leveranciers, waaronder veel kleine biologische telers uit Nederland, maar ook kleine zorgboerderijen uit Zuid-Italië.
Wij van Kievit houden wel van een beetje pit en we zetten graag zo’n leuk, onafhankelijk merk uit de regio in het zonnetje. We hebben 3 van haar sambals in ons assortiment: de Sambal paprika Laos, de Sambal red hot tomato (heet!) en de Sambal yellow peppers (heter dan heet!).
Deze week deden we een lepel Sambal paprika laos door de mayonaise, heerlijk bij de koolraapfriet! Deze Hottie smaakt ook lekker met noedels, bij roergebakken boontjes, of als marinade voor gebakken tempe en tofu. Ook lekker om gehakt op smaak te maken of met een stukje kaas.

Ingrediënten

1 koolraap; zout; frituurolie; mayonaise; Hottie paprika laos; keukenpapier

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Zet het frituurvet vast op/aan om te verwarmen, heb je een temperatuurinstelling zet die dan op 180ºC. Snijd de koolraap in dikke plakken en schil ze daarna. Wanneer ze wat vies zijn, was je ze eerst, dep ze droog en snijd in friet-formaat. Frituur ze in gedeelten in de hete olie tot de buitenkant kleurt en de binnenkant gaar is (kwestie van even prikken). Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi ze dan met wat zout. Serveer met mayonaise waar je een flinke lepel Hottie door hebt geroerd.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept