Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het jaar. Het is als herfstig, maar soms ook nog zomers. Het is een lekker fris gerecht door de tomaat en kappertjes.

Ingrediënten

1 bloemkool, 3 el olijfolie,  bakje kerstomaatjes of 2 grote tomaten, 1 tl dille of wat verse gehakte peterselie of basilicum, Voor de saus:, 2 el kappertjes, 1 el grove Franse mosterd, 2 el rode wijnazijn, 60 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de bloemkool en snijd in roosjes van ongeveer gelijke grootte. De stronk kan mee in plakjes. Kook of stoom de bloemkool kort, zodat hij nog knapperig is, een minuut of 5. Laat uitlekken en vermeng hem met 3 el olijfolie en strooi er p&z over. Spoel de kappertjes af en pel en snipper de knoflook. Doe kappertjes en knoflook samen met de olie, azijn, mosterd  in een blender en meng het goed. Proef op p&z. Maak een grillpan gloeiend heet en gril de bloemkool tot ze donkere strepen krijgen. Halveer de tomaatjes of snijd de grote tomaten in stukjes. Meng ze met de bloemkool. Wat spinazie of rucola erbij is ook aardig. Giet de saus eroverheen, meng alles en bestrooi met wat groene kruiden.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK