Raapsteel-aardappelsalade met mosterddressing

Print Friendly, PDF & Email

Raapstelen eet je natuurlijk het beste rauw. Heel Hollands in een stamppot is een optie, maar voor een wat meer lente-achtige maaltijd zou je ook voor deze lauw-warme salade kunnen kiezen. Niet moeilijk te maken, ik kook de krielaardappels meestal met de schil, dat geeft extra veel smaak! Ook met bleekselderij, in plats van raapsteel, is deze salade heel lekker!

 

 

 

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen
  • 700 g krielaardappelen
  • 150 g doperwten (ik neem ze uit het vriesvak, die zijn zo lekker groen)
  • 3 bleekselderijstengels
  • 1 bosje radijs
  • 1 klein sjalotje of paar bosuitjes
  • 2 el kappertjes
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1½ tl grove mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de aardappels schoon, snijd lelijke plekjes eruit en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 10-15 min. net aan gaar, giet ze daarna af in en laat even uitdampen in een vergiet. Ik stoomde de doperwten boven de aardappels, even kort koken met een bodem water kan ook, daarna afgieten. Maak de dressing in een ruime kom, gewoon alles door elkaar mixen. Was de bleekselderij, radijs (van het blad afgedraaid), bosui en raapstelen, slinger de raapstelen droog of leg even uit op een schone theedoek. Snijd de uitjes in ringetjes (of sjalot in kleine snippers) en de bleekselderij in boogjes. Snijd de onder- en bovenkant van de radijs en snijd in kwarten of plakjes. Meng de radijs, ui en bleekselderij vast door de dressing en voeg daarna de aardappels toe. Snijd de steeltjes van de raapsteel fijn en het blad wat grover en meng alles met losse hand door elkaar. Proef voor p&z en serveer.