Gepocheerde eieren in boter-roomsaus

gepocheerd ei in roomsaus op spinazie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spinazie, o, dat is zo lekker, daar hoef je niet veel aan te doen. Kook het niet te lang, giet het vocht af, doe er een beetje boter en nootmuskaat door en klaar ben je!  (Hetzelfde recept geldt trouwens voor gestoofde andijvie, snijbiet  of paksoi!) Daar hoef ik dus niet echt een recept voor te schrijven. De belangrijkste aanwijzing is dat je echt met aandacht de spinazie (of andere blaadjes) moet wassen. In ieder geval twee keer, soms meer, tot je geen zand meer ziet in de bodem van je wasteil. Zand is funest voor spinaziegelukzaligheid.
Om je spinaziegeluk te verhogen kun je er deze heerlijk romige eieren bij maken. Niet moeilijk en net zo snel als een ei koken en pellen!  Ook lekker dus bij gestoofde andijvie, snijbiet of paksoi.  Die gepocheerde eieren zijn trouwens ook heerlijk op een geroosterd broodje voor een zondags ontbijt.

Ingrediënten

  • 1 bekertje slagroom
  • 2 el boter
  • p&z
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 el geraspte cheddar
  • 4 eieren
  • eventueel wat chilipoeder

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de slagroom met de boter in een wijde pan tot net aan de kook. Roer er een beetje p&z door. Breek de eieren één voor één in een kommetje en laat ze dan zachtjes in de room glijden. Pocheer ze in ongeveer 4 min op heel laag vuur, tot je de dooier gestold genoeg vind. Strooi er halverwege een beetje kaas over. Strooi er wat bieslook en eventueel wat chilipoeder over.