Geroerbakte andijvie met karwij

Geroerbakte andijvie met karwij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

In het andijvieoffensief deze keer wel een heel eenvoudig gerecht, maar kom er maar eens op. Karwij is een niet zo heel gangbaar kruid in de keuken, maar zeker in deze herfstige tijden heel nuttig. Het is een verwarmend kruid en je darmen vinden het vaak fijn, een beetje warmte, als het koud is.  Mocht je geen karwij hebben, komijn kan ook, maar dat smaakt wel weer heel anders. of je kiest één van die andere prachtige andijvierecepten hier op de site, bijvoorbeeld soep of curry, taart of salade…. er kan zoveel meer dan die Hollandse stamppot, hoe lekker die ook is!

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1 kleine ui, 1 el olie, 1 el karwijzaad, zout, citroensap

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de andijvie in smalle repen en was de groente goed. Laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui en fruit in de olie glazig in een ruime pan. Voeg het karwijzaad toe en bak even mee. Voeg de andijvie toe en roerbak tot je het gaar genoeg vindt.  Breng op smaak met zout en een paar druppels citroensap.