Geroosterde bloemkoolroosjes

Geroosterde bloemkoolroosjes geserveer met vistaco's en guacamole

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Bloemkool die je roostert in de oven vinden we thuis véél lekkerder dan gekookte bloemkool. Met kruiden en een frisse vleug limoen is het weer eens heel iets anders. Wij aten er taco’s, guacamole en gebakken witvis bij, maar ook bij rijst of kruidige couscous smaakt deze bloemkool prima. Misschien wil je er dan nog een sausje bij, een recept voor een lekker yoghurtsausje vind je hier.

Ingrediënten

1 grote bloemkool, 1-2 el kokosolie, 1 limoen, 1 tl zout, 2 tl koriander, 1 tl komijn, ½ tl kurkuma, 1 tl garam masala, ½  tl gemberpoeder, voor wie van heet houdt ook nog 1 tl chilipoeder

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het groen van de bloemkool en was hem. Verdeel de bloemkool in roosjes en de stronk kan mee in plakjes. Ik sneed de roosjes in plakjes, niet heel dun, maar in plakjes zijn ze net iets sneller klaar. Smelt de kokosolie en roer er de kruiden door en voeg naar smaak wat limoensap toe, waarschijnlijk is een halve limoen uitpersen genoeg. Meng de bloemkool door dit kruidenmengsel en spreid uit op een bakplaat. Rooster in 25-30 min. gaar, schep halverwege een keertje om.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK