Geroosterde pompoen met ui en salie

geroosterde pompoen met ui, salie en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen. Het is ook verrassend lekker bij pasta en een romige sausje.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 16 blaadjes salie
  • 50 g pecorinokaas
  • peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij, verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in stukjes, misschien heb je aan een halve pompoen al genoeg. Pel de uien en snijd in parten. Hussel pompoen en ui op de bakplaat om met wat olijfolie. Vet 8 salieblaadjes in met olie en leg ze op de bakplaat in een hoekje. Snijd de andere blaadjes fijn en strooi over de pompoen. Geef wat p&z en bak 15 min. in de hete oven. Haal dan vast de hele salieblaadjes van de bakplaat en leg ze even op een keukenpapiertje. Keer de pompoen, bestrooi met de kaas en bak nog 10 min. in de oven. Serveer met de krokante salieblaadjes.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept