Geroosterde prei met tomaat en basilicum
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptEen koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Bekijk het receptPrei doet het goed met een beetje zuur, dus deze variant uit de oven, met tomaat en balsamicoazijn, is zeker het proberen waard. De basilicum is het verrassingselement! Lekker bij van alles: Vis of kip of vlees of tofu, met aardappels, pasta of rijst…
Ingrediënten
- 1 bosje prei (700 g)
- 4 tomaten
- 2-3 tenen knoflook
- handje verse basilicumblaadjes
- 4 laurierblaadjes
- p&z
- 3-4 el balsamicoazijn
- 3-4 el extra vergine olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170ºC. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Snijd de prei in de lengte bijna doormidden, dat doe je door vanaf de onderkant, een klein stukje boven het begin er een mes in te steken en dan snijd je overlangs naar boven. Spoel de prei schoon onder de kraan. Snijd in stukken en schik op een ovenschaal of kleine bakplaat. Snijd de bolle kant van de tomaten kruislings in en schuif een laurierblaadje in elke tomaat. Zet de tomaten op de prei (inkerving naar boven) en bestrooi het geheel met de p&z, de knoflookplakjes en de basilicumblaadjes. Sprenkel er balsamicoazijn en olijfolie over en bedek met een velletje aluminiumfolie. Bak 45- 60 min. in de oven, misschien wil je het laatste kwartier het folie er af, als het te vochtig wordt. Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »