Geroosterde prei  met tomaat en basilicum

20180614_183153.23

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Prei doet het goed met een beetje zuur, dus deze variant uit de oven, met tomaat en balsamicoazijn, is zeker het proberen waard. De basilicum is het verrassingselement! Lekker bij van alles: Vis of kip of vlees of tofu, met aardappels, pasta of rijst…

Ingrediënten

  • 1 bosje prei (700 g)
  • 4 tomaten
  • 2-3 tenen knoflook
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • p&z
  • 3-4 el balsamicoazijn
  • 3-4 el extra vergine olijfolie

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Snijd de prei in de lengte bijna doormidden, dat doe je door vanaf de onderkant, een klein stukje boven het begin er een mes in te steken en dan snijd je overlangs naar boven. Spoel de prei schoon onder de kraan. Snijd in stukken en schik op een ovenschaal of kleine bakplaat. Snijd de bolle kant van de tomaten kruislings in en schuif een laurierblaadje in elke tomaat. Zet de tomaten op de prei (inkerving naar boven) en bestrooi het geheel met de p&z, de knoflookplakjes en de basilicumblaadjes. Sprenkel er balsamicoazijn en olijfolie over en bedek met een velletje aluminiumfolie. Bak 45- 60 min. in de oven, misschien wil je het laatste kwartier het folie er af, als het te vochtig wordt. Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept