Geroosterde romanesco met pecorino

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptArtisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…
Bekijk het receptEasy peasy, groente roosteren in de oven. Terwijl je andere dingen doet, wordt de romanesco gaar en krijgt een fijne, nootachtige smaak. Een beetje kaas erover en klaar ben je!
Ingrediënten
1 romanesco-bloemkool, olijfolie, p&z, 2-3 el geraspte Pecorino
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Was de romanesco en snijd de roosjes er af. De stronk snijd je in stukjes en rooster je ook mee. Schud het water van de roosjes en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, strooi er wat p&z over en een klein beetje kaas. Hussel om met je handen en schuif de oven in. Rooster ongeveer een half uur, halverwege keer je nog een keer. Vlak voor het serveren strooi je de rest van de kaas erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 396
- Volgende »