Gevulde zappho

Gevulde zappho (soort courgette) met groenten en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…

Bekijk het recept

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Een zappho is een kruising tussen een pompoen en een courgette. Hij lijkt op een pompoen, maar je eet hem als courgette, met schil en al. Als hij wat later is geoogst, wordt de schil wel harder, dat is ook geen probleem, want dan lepel je het vruchtvlees er uit. In deze tijd van het jaar eten we veel courgettes, ik vind ze heerlijk met tomaat en olijven, of met ei en kaas en dan varieer ik in kruiden. Met het vriendje zappho kun je in feite net zo veel variëren en natuurlijk leent die mooie bol zich fantastisch om te vullen, dus dat gaan we doen. Aan tafel kreeg  ieder een kwart, dat was voor ons voldoende. Uiteraard kun je ook voor ieder een halve zappho maken, afhankelijk van wat je er verder nog bij serveert…

Ingrediënten

  • 1 flinke zappho
  • 4-5 stelen bleekselderij
  • teentje knoflook
  • handje peterselie
  • 1 jalapeno-peper
  • olijfolie
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl komijnpoeder
  • 2 eieren
  • p&z
  • 50 g feta
  • handvol geraspte kaas

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm vast de oven voor op 180°C. Was de zappho en snijd hem overdwars doormidden. Met een meloenbolletjesschep of een scherpe lepel haal je het vruchtvlees er uit, zet  apart. Laat een rand van ongeveer 1 cm staan. Bestrooi de beide helften met wat zout en laat 5 min. staan. Maak de stelen bleekselderij goed schoon en snijd in fijne stukjes. Fruit deze aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Laat lekker bakken op een lage vlam. Was intussen de peper en de peterselie en hak beide fijn. Kluts de eieren in een kom met wat p&z, voeg de peterselie en peper toe. Hak het vruchtvlees van de zappho in stukjes en voeg toe aan de bleekselderij. Geef wat p&z, kerrie en komijn en knijp er een teentje knoflook bij. Laat bakken en laat het vocht verdampen door om te scheppen, laat dan wat afkoelen. Dep de zappho-helften met een keukenpapiertje droog Snijd de feta in blokjes. Meng de groente door het ei mengsel en voeg ook de feta toe. Schep het mengsel in de beide helften en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Bak 20- 25 min. in de oven tot het ei gestold is en de kaas wat gaat kleuren.