Hartige taart met witte asperges
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…
Bekijk het receptNatuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptIngrediënten
- 500 g asperges
- 3 bosuitjes
- 3 eieren
- 200 g kruidenroomkaas
- 5 of 6 plakjes bladerdeeg
- eventueel plakjes of blokjes ham
- boter
- p&z
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze in 15-20 min. bijna gaar, laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Vet een quichevorm in met wat boter. Was de bosuien en snijd in ringetjes. Smelt een klontje boter in een koekenpannetje en smoor de bosui tot ze zacht is. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en voeg wat p&z toe. Bekleed de quichevorm met het deeg , druk randjes overlappend goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg de asperges op het deeg en strooi er desgewenst wat blokjes of in stukjes gesneden plakjes ham tussen. Meng de gebakken bosuitjes door het eierenmengsel en giet dit over de asperges. Bak in 30-35 min. gaar in de oven.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
