Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Knolselderij is een geweldige groente, die het ook op zichzelf heel goed doet. Mijn meisjes zijn dol op langzaam gebakken knolselderij plakken waar ik wat kaas op laat smelten, maar de laatste tijd kook ik steeds meer zonder kaas en zo kwam ik op deze variant. Ik bakte twee kleine knollen in een schaal, die hebben wat minder tijd nodig dan 1 dikke, maar bij niet al te veel tijd kun je die dikke knol ook eerst halveren voor je hem de oven in schuift. Het lange bakken maakt de knol heerlijk van smaak! Eet de knolselder bijvoorbeeld eens bij pasta, in blokjes gesneden met bijvoorbeeld tomaatjes uit de oven en gebakken oesterzwammen. Of gewoon bij een traditioneel AVG’tje, of in blokjes door de soep. Linzen zijn er ook een heerlijke combinatie bij.

Ingrediënten

1 knolselderij, 3 blaadjes laurier, 1 tl tijm, 2 el olijfolie, 4 tenen knoflook, p&z

Bereidingstijd: 140 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en wrijf hem in met olijfolie. Heb je een heel dikke knolselderij, dan kun je hem ook doormidden snijden, om de bereidingstijd te verkorten. Strooi wat p&z over de knol, ris wat tijm van een paar takjes erboven en leg de laurierblaadjes erop. Pel de teentjes knoflook en leg ze samen met de knolselderij in een ovenschaal en dek deze goed af met een stuk aluminiumfolie. Nu schuif je de knol de oven in en laat hem daar 1½ uur of misschien wel 2-2½ uur bakken. Je moet een mes er makkelijk in kunnen steken tot het midden.