Italiaanse boerenkool

Een Italiaans boerenkoolrecept

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

In dit filmpje zie je hoe je boerenkool rist en klein krijgt. Wil je de boerenkool direct gebruiken en heb je dus geen tijd/zin om het eerst in te vriezen, dan kun je als volgt te werk gaan: Was de bladeren, ris ze van de nerf en kook ze vervolgens in hun geheel, want het snijden van zo’n veerkrachtige berg boerenkool is gewoon erg lastig! Dat koken van de hele geriste balderen duurt een minuutje of 15. Proef vooral ondertussen. Eenmaal gekookt laat je ze in een vergiet een beetje afkoelen. Daarna snijden met een groot mes en een houten spatel. Super makkelijk en alle vitamines blijven behouden.

 

Uitje fruiten, teentje zwarte knoflook (wit mag ook) erbij is heerlijk! Stukjes gewelde gedroogde tomaat in de pan en dan de warm-gesneden boerenkool erbij. Lekker met pasta (bijvoorbeeld spelt tagliatelle!) met wat geraspte Parmezaan. En als je man/vrouw nog niet is bekomen van de HSS, ook heerlijk met een rookworst (bekend voedsel kan werken bij HSS) of gerookte rooktofu voor de vegetariërs. En erg lekker met een scheutje sojaroom.

Ingrediënten

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK