Kervelsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…
Bekijk het receptBlini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptNatuurlijk moest ik, met de rijtjes mooie kervel in de kas, ook een kervelsoepje uitproberen! En dat is zo lekker, dat we aan tafel ons afvroegen of we niet nog snel nóg een paar rijtjes van dit lekkere kruidje zullen zaaien. Deze soep is supersimpel en lekker. Traditioneel wordt de soep wanneer hij klaar is verrijkt door er – van het vuur af – een met room een losgeklopte ei-dooier door te roeren, persoonlijk vond ik dit helemaal niet nodig.
Ingrediënten
1 bosje kervel, 2 uien, 1 prei, 2 flinke aardappels, 2 bouillonblokjes (ik gebruikte kippenbouillon), scheutje olijfolie, p&z
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de prei en snijd in ringetjes. Was de kervel en pluk het groen van de steeltjes, hak de steeltjes grof en zet het groen even opzij. Verwarm een schutje olie in een soeppan en fruit de ui glazig. . Voeg de aardappel, prei en kervelsteeltjes toe en druk de bouillonblokjes stuk op de bodem van de pan. Voeg 1 liter heet water toe en breng aan de kook. Laat in 15-20 min. gaar koken op zacht vuur. Draai het vuur uit en pureer dan de soep met een goede staafmixer. Hak het kervelgroen fijn en mix deze ook door de soep. Proef voor p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »