Komkommer met pinda-koriander dressing

Komkommer met pinda-koriander dressing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

De koriander op onze tuin heeft bloemetjes. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, al zijn de bloemetjes erg lieflijk. De kou in het vroege voorjaar zorgde dat de plant vervroegd dacht aan haar voortbestaan en vast ging bloeien. Wij ontdekten dat het fijne loof en ook de jonge bloemetjes eigenlijk prima smaken, het is echt heel lekkere koriander. Dus hoewel niet helemaal marktconform, hakken we vrolijk alles fijn en strooien het over deze zomerse komkommersalade!

 

 

Ingrediënten

1 komkommer, voor de dressing:, 2 el pindakaas, 1 el limoensap (of iets meer), 2 el rijstazijn, 1 el sojasaus, eventueel ook 1 tl Thaise vissaus, 1 el zoete chilisaus, 2 el zonnebloemolie, p&z, Verder nog:, 2 el gehakte verse koriander, eventueel 1 el gezouten pinda’s om te garneren

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de komkommer in blokjes. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en roer met een garde tot een gladde saus. Schep de komkommer in een schaal, hussel door met de dressing. Hak de koriander fijn. Eventuele kleine bloemetjes in de koriander kun je gewoon eten, dikke steeltjes haal je er beter uit. Strooi de pinda’s en de koriander over de komkommer en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK