Koolrabi met peterselieroomsaus

koolrabi met peterseliesaus, tomatensalade en linzen op één bord

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen! Nu is peterselie natuurlijk fantastisch bij van-alles-en-nog-wat, maar vandaag belandde hij dus bij de koolrabi. Met een paar simpele ingrediënten genieten van wat het seizoen te bieden heeft, daar houd ik van! Lekker bij een gekookt graan, nieuwe aardappels of pasta. Ook lekker met vis. Ik combineerde het met een linzensalade, tomaat en gekookte haver en dat was een prima combi.

Ingrediënten

  • 1-2 koolrabi’s
  • 1 ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 pakje sojaroom (of andere room)
  • scheut olie om te bakken
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Fruit in een koekenpan met een scheutje olie glazig. Schil de koolrabi, de bovenkant hoeft niet, de onderkant juist extra zorgvuldig. Snijd in gelijke blokjes en voeg toe aan de ui. Bak al omscheppend mee en geef wat p&z. Voeg het pakje room toe aan de koolrabi en laat op een laag vuur met een deksel op de pan zo gaar smoren als je fijn vindt, ik vond zelf een beetje bite aan de koolrabi wel lekker. Was intussen de peterselie, verwijder de dikste steeltjes en hak zo fijn als je kunt. Roer ¾ van de peterselie door de saus, als het inmiddels te veel is ingekookt, voeg je een scheutje water toe. Serveer de koolrabi met wat peterselie er over gestrooid.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK