Koolrabi – tzatziki

4224 koolrabi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Koolrabi is één van de varianten in de enorme koolfamilie, wel een gek buitenbeentje. Het lijkt een soort knol, maar hij groeit boven de grond. Hij is heerlijk om rauw te eten, als salade of in plakjes op een boterham, gestoofd met bijvoorbeeld peterselie of basilicum is hij ook heel smakelijk. Deze keer maakte ik er een soort tzatziki van. Lekker als salade, of als topping op een broodje gyros. Ook bij een currygerecht smaakt het goed. Het is makkelijk te maken, zeker als je een keukenmachine hebt die het raspwerk voor je kan doen, maar ook met de hand gaat het natuurlijk prima.

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 1 appel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • ½ tl oregano
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 g volle yoghurt
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de koolrabi’s zorgvuldig, zeker de onderkant. Snijd in heel dunne reepjes of rasp grof. Rasp ook de appel. Meng beide in een kom, met de yoghurt, gehakte peterselie, knoflook uit de pers, oregano, kurkuma en wat p&z.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK