Koolrabi – tzatziki

4224 koolrabi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Koolrabi is één van de varianten in de enorme koolfamilie, wel een gek buitenbeentje. Het lijkt een soort knol, maar hij groeit boven de grond. Hij is heerlijk om rauw te eten, als salade of in plakjes op een boterham, gestoofd met bijvoorbeeld peterselie of basilicum is hij ook heel smakelijk. Deze keer maakte ik er een soort tzatziki van. Lekker als salade, of als topping op een broodje gyros. Ook bij een currygerecht smaakt het goed. Het is makkelijk te maken, zeker als je een keukenmachine hebt die het raspwerk voor je kan doen, maar ook met de hand gaat het natuurlijk prima.

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 1 appel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • ½ tl oregano
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 g volle yoghurt
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de koolrabi’s zorgvuldig, zeker de onderkant. Snijd in heel dunne reepjes of rasp grof. Rasp ook de appel. Meng beide in een kom, met de yoghurt, gehakte peterselie, knoflook uit de pers, oregano, kurkuma en wat p&z.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK