Koude verveine infusie

2535 verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Hmmm, hou dat zomergevoel nog een beetje vast met een lekker koele infusie! Het smaakt heerlijk en het ziet er zo lekker zomers uit. Natuurlijk kun je ook gewoon lekkere warme thee maken met onze verveine, of het zelfs verwerken in een gerecht. Wat dacht je van verveinepesto bij je sperziebonen? Of gebruik het in een marinade voor makreel of witvis, ook erg lekker.

 

Ingrediënten

  • 2-3 takjes verveine
  • 1 plakje citroen
  • paar aardbeitjes, frambozen of takje aalbessen
  • eventueel een paar blaadjes munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Stop de blaadjes van 2 of 3 takjes verveine (of de takjes in hun geheel, dat kan ook) in een mooie glazen fles of kan en vul die met koel water. Voeg een schijfje citroen toe en een paar aardbeitjes of ander fruit, eventueel ook een paar blaadjes munt. Laat een half uurtje of langer in de koelkast staan en drink het lekker koel!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK