Kruidige gele bietensoep met appelmoes

een mooie gele sope van biet, met room en amndelsnippers gegarneerd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan,…

Bekijk het recept

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Een kruidig en eenvoudig soepje, die opvalt door de mooie kleur, dat kan een mooi begin zijn van je menu! Je kan hem makkelijk van te voren maken en even opwarmen, dat is ook fijn.

Ingrediënten

  • 700 g gele bieten
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 duimpje gember
  • 1 klein pinkje kurkuma
  • 1 tl kerrie
  • scheut olie
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 150 g appelmoes
  • (soja-)room en amandelsnippers om te garneren

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 6 personen

Bereiding

Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes. Schil ook de gember en kurkuma en hak beide zo fijn als je kunt. Pas op, kurkuma vlekt erg! Verwarm een scheut olie in een ruime pan en fruit eerst de uien glazig. Voeg dan de bleekselderij, gember, kurkuma en kerrie toe en laat met een deksel op de pan even zweten. Vervolgens voeg je de bouillontablet toe en 800 ml water en breng je alles aan de kook. Laat in 30 min. gaar koken. Pureer met een staafmixer of beter nog, in een blender. Roer er de appelmoes door, eventueel nog wat water als je de soep te dik vindt en maak de soep verder op smaak met p&z en eventueel een drupje citroensap. Rooster de amandelsnippers in een droog koekenpannetje tot ze een beetje kleuren en laat ze afkoelen op een bordje. Serveer de soep in een kom of diep bord en garneer met wat amandelsnippers en wat (plantaardige) room.