Noedels met rode kool

salade met noodles en rode kool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Rode kool een wintergroente? Nee hoor, onze knapperige zomerkooltjes doen het fantastisch als lekkere wokgroente of je maakt er een knapperige salade mee, zoals bijvoorbeeld met munt of met citrus. Onze Meike houdt erg van de Aziatische keuken en kwam met deze variant met dunne noodles, super smakelijk!  Lekker met gebakken tofu of grote garnalen of reepjes kip. Of verrijk de salade met geroosterde pinda’s of sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • klein bosje koriander
  • eventueel rode peper
  • 200 à 300 g soba noedels of rijstvermicelli

Voor de dressing:

  • 8 el tamari
  • 5 el rijstazijn
  • sap van 1 limoen
  • 5 el vissaus
  • 3 el agavesiroop
  • 1 el geraspte gember

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de noedels volgens de instructies op de verpakking, zorg dat ze wat bite houden. Spoel koud af en laat uitlekken. Was de komkommer en paprika en snijd de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine repen. Maak de dressing in een ruime kom. Schaaf de rode kool zo dun als je kunt met een mandoline of keukenmachine (of gebruik een groot, scherp mes). Meng de kool met de dressing, kneed even een beetje met je handen. Hak de koriander fijn. Eventueel snijd je ook nog een beetje rode peper in heel dunne reepjes. Meng de paprika, komkommer, peper en noodles door de kool en proef.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK