Noedels met rode kool
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…
Bekijk het receptCourgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…
Bekijk het receptRode kool een wintergroente? Nee hoor, onze knapperige zomerkooltjes doen het fantastisch als lekkere wokgroente of je maakt er een knapperige salade mee, zoals bijvoorbeeld met munt of met citrus. Onze Meike houdt erg van de Aziatische keuken en kwam met deze variant met dunne noodles, super smakelijk! Lekker met gebakken tofu of grote garnalen of reepjes kip. Of verrijk de salade met geroosterde pinda’s of sesamzaadjes.
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- klein bosje koriander
- eventueel rode peper
- 200 à 300 g soba noedels of rijstvermicelli
Voor de dressing:
- 8 el tamari
- 5 el rijstazijn
- sap van 1 limoen
- 5 el vissaus
- 3 el agavesiroop
- 1 el geraspte gember
Bereiding
Week de noedels volgens de instructies op de verpakking, zorg dat ze wat bite houden. Spoel koud af en laat uitlekken. Was de komkommer en paprika en snijd de paprika in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine repen. Maak de dressing in een ruime kom. Schaaf de rode kool zo dun als je kunt met een mandoline of keukenmachine (of gebruik een groot, scherp mes). Meng de kool met de dressing, kneed even een beetje met je handen. Hak de koriander fijn. Eventueel snijd je ook nog een beetje rode peper in heel dunne reepjes. Meng de paprika, komkommer, peper en noodles door de kool en proef.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 403
- Volgende »
