Notenbrood met prei

Foto van preibrood

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…

Bekijk het recept

Lekker om mee te nemen naar school of werk: notenbrood met prei. Maar je kunt het natuurlijk ook lekker warm eten als avondmaal, met een salade en wat je verder nog wilt. En ook op een feestje misstaat dit gerecht niet!

Ingrediënten

1½ prei, 200 g amandelmeel (of 100 g amandelmeel en 100 g rijstmeel), 3 eieren, 100 g gemengde noten, anderhalf takje verse rozemarijn (of 1 el gedroogde), half bosje peterselie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el kokosolie, p&z

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ui fijn, knoflook in kleine stukjes en de prei in halve ringen. Verhit de olie en bak daarin de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en prei toe en bak het geheel een paar minuten totdat de ui glazig is. Laat het groentemengsel wat afkoelen. Hak de noten grof. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de groente. Klop de eieren los in een kom, meng amandelmeel en rijstemeel erdoor en mix dan de prei erdoor en p&z naar smaak. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Stort het deeg erin en verdeel het gelijkmatig. Vouw het bakpapier over het brood heen en bak het 45 min. in de voorverwarmde oven. Na 45 min. vouw je het bakpapier open en bak je het brood nog 10-20 min. tot het goudbruin is. Het brood is gaar als je er op drukt en het stevig aanvoelt. Je kunt het brood warm en koud eten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK