Paksoi met oesterzwammen, gember en knoflook
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPaksoi en oesterzwammen, dat is een uitnodiging voor een snelle wokschotel! Met rijst of mie, een beetje gember en knoflook, veel heb je niet nodig voor een heerlijke maaltijd. Wil je wat meer eiwitten toevoegen aan je maaltijd, denk dan aan een eitje of gebakken vis of tofu, dat combineert allemaal goed met dit gerecht.
Ingrediënten
- 1 flinke struik paksoi
- 1 zakje oesterzwammen
- 1 el geraspte gember
- 1 teen knoflook
- eventueel wat rode peper of sambal
- 100 g cashewnoten
- ½ bouillonblokje
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin (of 1 el witte wijnazijn en snufje suiker)
- 1 el geroosterde sesamolie
- olie om te bakken
Bereiding
Veeg de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes. Pel de knoflook en hak fijn, rasp de gember. Snijd de rode peper in stukjes als je die wilt gebruiken. Snijd het kontje van de paksoi en was de bladeren schoon. Snijd in grove repen. Rooster in een droge koekenpan de cashewnoten tot ze een beetje kleuren, laat daarna afkoelen op een bordje. Verhit een scheut olie in de wok en bak de reepjes oesterzwam tot ze wat kleuren. Voeg dan de gember en peper toe en bak even mee. Voeg de knoflook toe en de paksoi, eerst het wit en een paar minuten later het groen. Schep telkens om. Los intussen het bouillonblokje op in een klein kopje heet water. Voeg dit toe aan de paksoi, samen met de sojasaus, sesamolie en mirin. Kook nog een paar minuten met de deksel op de pan en serveer met rijst of mie. Strooi er op het bord wat cashewnootjes over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »